180102 Leonie BentveldDe goede prestaties van Leonie Bentveld in 2017 zowel in het veld als op de weg zijn niet onopgemerkt gebleven. De wielrenster uit Burgum is door RTV-NOF genomineerd als 'Sporttalent van het jaar'. In 2017 werd Leonie in haar leeftijdscategorie Nederlands kampioen veldrijden en tweede op de weg.

171230 Otto op de schaatsTegen het einde van 2017 bonden de jeugdleden de schaatsen onder in de Elfstedenhal te Leeuwarden. De jeugdleden van Otto Ebbens hebben de hele ochtend ijspret gehad en de clinic dat werd afgesloten met een mok warme chocolademelk. De schaatsers kregen tips en trucs van Sjoerd Boersma die zijn schaatstrainersopleiding aan het afronden is.

Wielerverenigingen LWV De Friese Leeuw uit Leeuwarden, WV Kapenga Drachten en WV Otto Ebbens uit De Westereen organiseerden afgelopen zaterdag een gezamenlijke training voor de categorieën nieuwelingen en junioren. Na een korte kennismaking in Café De Hossebos is de groep onder begeleiding van trainers en begeleiders op de racefiets vertrokken voor een twee-en-een-half uur lange duurtraining.

Vanaf zondagmiddag 12 november beginnen ook de voorbereidingen voor de oudere jeugdcategorien 5 tot en met 7. Onder begeleiding van Eric Rozema en Jelmer van der Velde begint de wegtraining om 13:30 uur, vertrek de wielerbaan De Westereen.

Uit handen van een aantal sponsoren is afgelopen vrijdag het roodwitblauwe veldrijtenue aan Leonie Bentveld overhandigd. Zij heeft werd in 21 januari kampioen op het NK jeugdveldrijden, door in Appelscha als eerste meisje in categorie 5 over de finish te komen. 

Een achttal renners en veertien ouders cq. trainers hebben zondag 16 juli de klimspieren flink getest op en rondom de Holterberg. Al voor de vierde keer organiseerde de jeugdcommissie de jaarlijkse klimtraining annex uitje. Een kort verslag van Bernard Bentveld.

Tjipke Bosma en Redmar Dijkman mochten het podium betreden vanwege hun prestaties in de Zomeravondcompetitie van LWV De Friesche Leeuw. In de categorie Dames/Nieuwelingen won Tjipke de wedstrijdenreeks op wielerbaan Kalverdijkje in Leeuwarden. Redmar werd derde.

WV Otto Ebbens is op zondag 18 juni gastheer van de Noordelijk Wieler Competitie (NWC). De club is nog op zoek naar iemand die rondemiss- of mister wil zijn.

Leonie Bentveld heeft afgelopen Hemelvaartweekend meerdere podiumplaatsen gepakt bij de Jeugdmeerdaagse van WSV Emmen. Belangrijkste waren de bronzen plakken in het sprint- en het eindklassement.

De jeugd van WV Otto Ebbens heeft afgelopen dinsdag na afloop van de training een bezoek gebracht aan de Poiesz van de Westereen. Daar werd de cheque van de Jeugd Sponsor Actie nog even opnieuw op locatie overgedaan.

Sponsoren

Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
Pentapark
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
wadro
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause