Cor Visser heeft donderdagavond de Omloop van Gaast op zijn naam geschreven. De amateurrenner van WV Otto Ebbens was na 81 kilometer door de Friese polders de sterkste. Na afloop reageerde de Gytsjerker dolenthousiast. ,,Dankzij prachtig teamwork."


Zes amateurrenners (naast Cor Visser; Bonne Aans, Harold Piersma, Gaatze Postma, Paul Veldhuis en Martin de Vries) stonden in de A-categorie van de nieuwe wedstrijd van WV Snits aan de start. Ook in het B-peloton waren Otto-renners aanwezig. De feestorganisatie uit Gaast toonde zich terecht opgetogen met de herintroductie van de Omloop van Gaast. Het startschot werd gegeven in de regen. De renners namen in de bochten, klinkerpaden en wildroosters geen enkel risico, maar toch zou het gemiddelde op 44 kilometer per uur uit komen.


Verschillende Otto-renners vielen aan en kregen zo af en toe een beetje ruimte. Toch werd twee ronden voor het einde duidelijk dat het vermoedelijk op een eindsprint uit zou lopen. Met Cor Visser en Bonne Aans heeft Otto Ebbens in haar nieuwe tenue twee troeven in handen. Nieuwe aanvallen werden gecounterd en de wedstrijd zo goed als mogelijk gecontroleerd. Visser en Aans waren goed gepositioneerd, waarbij de sprinter uit Gytsjerk uiteindelijk ook de eliterenners wist te kloppen en de kussen van de rondemissen in ontvangst mocht nemen.