Post OFK GoengaVerslagje van het Open Fries Kampioenschap Goënga


Vroeger, toen het tenue van Tandje Hoger nog duidelijk te onderscheiden was van de onze, Frank Wierstra nog met afgetraind lijf op kop fietste en het B peloton nog niet bestond uit licht ontplofbare types die zichzelf veel te serieus nemen. Ja toen waren de wedstrijden van WV Snits veredelde trainingskoersen waar je kon werken aan je moraal en zelfvertrouwen. Maar in de strijd om de titel Beste Renner van Friesland (en omstreken) bleek dat anno 2018 deze vlieger niet meer op gaat.


Of het nu kwam door de aanwezigheid van de met de rode rugnummers dragende elites (mooi compromis trouwens!), de straffe zuidoosterwind of de gouden schoenen van Teake Oppewal. We weten het niet. Maar het werd een beestenkoers met daarin vrijwel alle ingrediënten aanwezig die wielrennen zo mooi en lelijk maken. Waaiers, valpartijen, harken op het kantje, ploegenspel, gescheld en gevloek. Alleen de regen ontbrak. Slechts negen renners wisten de volledige wedstrijd uit te fietsen. Cor Visser hield de spreekwoordelijke eer namens de wielerformatie uit De Westereen hoog door zich tussen dit selecte gezelschap te fietsen. De rest moest gesloopt, gelost en veelal ontevreden weer huiswaarts keren.


Volgende week maar even wat wedstrijdritme op doen in de Omloop van Kleine Hein, om een week later weer echte koers te beleven in de volgende wedstrijd van WV Snits in en om Folsgeare.


Resultaten renners Otto Ebbens:
6de . Cor Visser
15de . Joakim Zuidema
24ste . Bonne Aans
25ste . Martin de Vries
27ste . Mark Gjaltema
28ste . Jasper Witteveen
38ste . Jan Durk Carinus
39ste . Paul Veldhuis
51ste . Harold Piersma


De officiële uitslag van de B-categorie is nog niet bekend.