Folsgare 1Verslag van de Omloop van het Gewone Volk (oftewel Folgare):

 

Zo moet je onfuintuinlijk na een aantal kilometers aan de rand van Emmen de strijd staken, om een week later de hoogste trede van het ereschavot van de Omloop van Folsgeare te mogen betreden. Bonne Aans is de man die bovengenoemde mocht meemaken en bracht daarmee de wielerformatie uit Zwaagwesteinde de eerste zege van het seizoen.

 

De zomerse weeromstandigheden, hoge tempraturen en weinig wind, in het lenteachtige Folsgeare maakten de kans op een massasprint vooraf al groot. Maar met notoire hardrijders als Arjen Bos, Sipke Zijlstra en Adriaan Botma aan het vertrek weet je het natuurlijk maar nooit. Want je kan er de klok op gelijk zetten dat zulke mannen er vroeg of laat een snok aan gaan geven. Iets wat Daniel Elzinga goed had begrepen. Want hij zat in de enige echte serieuze kopgroep van de dag. Bijna vijf ronden lang fietste hij met een zestal andere avonturiers voor het peloton uit. Hun maximale voorsprong bedroeg ongeveer een halve minuut en even leek het erop dat zij zouden gaan uitmaken wie de wedstrijd zou gaan winnen. Maar een kleine 20 kilometer voor de meet werden ze weer opgeslokt door het razende peloton.

 

En dus konden de heren zich gaan opmaken voor een massasprint. Waarin Cor Visser zichzelf opofferde voor Bonne door hem perfect vooraan af te leveren. Aan Bonnaconda de taak om het af te maken. Vorige week in de van ICW Assen blunderde de blonde Drachtster nog en verspeelde daarmee de winst, vandaag slaagde hij met vlag en wimpel. In zijn kielzog sprinten Jasper en Mark nog naar verdienstelijke 5de en 7de plaatsen.

Folsgare 2

 

 

Aankomende zondag vertrekken de boys van Otto Ebbens richting Breezand, waar een monumentaal criterium op de agenda staat. Wordt het vallen of opstaan, winnen of verliezen. De tijd zal het leren.

 

Resultaten renners Otto Ebbens

1. Bonne Aans
5. Jasper Witteveen
7. Mark Gjaltema
23. Paul Veldhuis
25. Daniel Elzinga
31. Harold Piersma
38. Cor Visser
53. Jan Durk Canrinus

Folsgare 3