180630 Omloop van BlijhamPodiumplaatsen, leidersprijzen, groene truien, bollentruien. Hij had het allemaal al op het palmares van 2018 staan. Maar de hoogste trede van het ereschavot had hij dit seizoen nog niet beklommen. Daar kwam in Blijham verandering in, want daar boekte Cor Visser de zege die hij eigenlijk al veel eerder verdiend had.

 

Zevenenzestig coureurs hadden de moeite genomen om af te reizen naar het oosten van Groningen, waar in heerlijke zomerse omstandigheden de Omloop van Blijham op het programma stond. Sommigen met het hoofd al bij de belangrijke week die komen gaat, anderen vol moraal in de hoop dat de toppers wellicht niet voluit zullen gaan. Hun hoop bleek ijdel, want uiteindelijk zijn het toch de ‘usual suspects’ die halverwege de koers zich los wisten te worstelen van het peloton. Met daarbij naast de uiteindelijk winnaar, ook Joakim Zuidema en Mark Gjaltema namens de wielerformatie uit de Westereen.

 

De samenwerking in het elftal aan kop van de koers liet te wensen over. Maar zoals wel vaker kwam er in het peloton ook geen goed georganiseerde achtervolging op gang en dus bleven de mannen vooruit. Helaas kwam Mark, niet voor het eerst dit seizoen, ten val. Zijn optreden afgelopen donderdag in Bolsward (4de) en zijn aanwezigheid in de kopgroep beloofde veel goeds voor de Amysoft Meerdaagse. Nu is het maar weer afwachten hoe de Leeuwarder zijn lichaam de val verteert en wat de gevolgen zullen zijn voor de uitstekende vorm waarin hij verkeerde.

 

180630 Omloop van Blijham1In vorm is Cor al het hele seizoen. Helaas loopt ‘ons peloton’ niet over van renners die gaan voor de dood of de gladiolen, maar vaak laf het wiel pakken van het handje vol coureurs die wel het verschil durven en kunnen maken. Vandaag ging die tactiek niet op, want geholpen door zijn trouwe maatje Joakim, was King Cor in de sprint oppermachtig. De lach en voldoening die van het gezicht zijn af te lezen bij het passeren van de finish spreken boekdelen.

 

Uitslag renner Otto Ebbens
1. Cor Visser
4. Joakim Zuidema
17. Arjan Douma
38. Paul Veldhuis
44. Ruben Marinus
DNF Mark Gjaltema
DNF Gerard Wijma