Een achttal renners en veertien ouders cq. trainers hebben zondag 16 juli de klimspieren flink getest op en rondom de Holterberg. Al voor de vierde keer organiseerde de jeugdcommissie de jaarlijkse klimtraining annex uitje. Een kort verslag van Bernard Bentveld.

We gebruiken Camping De Portlander als uitvalsbasis en van daaruit gaan we steeds te trainen. Na de koffie gaan we om 10 uur naar de Motieweg waar we leren klimmen en dalen. Na het broodje eten en even spelen en keet trappen op de camping gaan we weer op pad en wel naar de Holterbergweg. Hier worden we op basis van snelheid in groepjes verdeeld en bedwingen, afhankelijk van de snelheid één tot zelfs drie keer de Holterberg vice versa.

Na deze inspannende trainingen waarbij de kleintjes met de ploegleidersauto heen en terug naar de camping kunnen, is er op de camping nog tijd voor gezellig nazitten en gezamenlijk broodjes met wat lekkers eten. Ook konden we de geweldige prestatie van Bouke Mollema volgen. Om 18 uur was alles weer opgeruimd en konden we voldaan weer naar huis keren.

(Foto's: Bernard Bentveld)

Sponsoren

Sg Groen groep
Reset Bewegingscentrum
Hoeksma Transport
Mitra 't Span
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
SRI Veenwouden
hoogstra
klaar
meindert
rabo
Previous Next Play Pause