180130 Leonie Bentveld NK finishLeonie Bentveld heeft zaterdag in haar leeftijdscategorie opnieuw de nationale titel veldrijden gepakt. Bij de 'Meisjes 14 jaar' wist ze met een mooie voorsprong als eerste over de streep te komen en het kampioenschap binnen te slepen.

 

De renster van WV Otto Ebbens mocht door haar uitstekende prestatie bij de huldiging opnieuw het tenue met de nationale driekleur aantrekken. Leonie won op een selectief parcours lag op langs de Bentincksdijk in Hoogeveen, het thuishonk van organiserende vereniging WRV de Peddelaars. In totaal streden 340 kinderen in de leeftijdscatorie van acht tot en met veertien jaar voor de verschillende nationale titels, die er te verdelen waren.

 

Het strijdtoneel was spectaculair. Met maar liefst dertig haarspeldbochten en chicanes, een heuse trap de heuvel op, de zandbak, een schuine helling langs de sloot, de nodige barricades waarvoor moest worden afgestapt en met smeuïg modderige trajecten kon Leonie Bentveld haar klasse laten zien. 

 

In de andere categoriën presteerden andere leden van Otto Ebbens ook verdienstelijk. Djurre Kroontje werd bij de Jeugd Jongens Categorie 1 (8 jaar) tiende. Jeffrey Stienstra kwam bij de Jeugd Jongens Categorie 2 (9 jaar) als zeventiende over de streep.

 

(Foto's: Bernard Bentveld)

180130 Leonie Bentveld NK actie

    180130 Leonie Bentveld NK

Sponsoren

Sg Groen groep
Reset Bewegingscentrum
Hoeksma Transport
Mitra 't Span
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
SRI Veenwouden
hoogstra
klaar
meindert
rabo
Previous Next Play Pause