Voor de meeste deelnemers het hoogtepunt van hun sportieve seizoen en een eer om aan het Nederlands Kampioenschap te mogen deelnemen. Aanstaande zaterdag 25 januari is het NK Veldrijden in Moergestel! Er zullen 5 van onze jeugdleden meedoen aan dit NK. Rik, Jasper, Djurre, Jeffrey en Colin zijn er klaar voor!

Veldrijden, oftewel de cyclocross (niet te verwarren met mountainbiken) is een tak van onze wielersport. Wedstrijden in dit onderdeel worden niet gehouden op de weg, maar - de naam zegt het al - op een zo lastig mogelijke ondergrond. Er wordt een circuit uitgezet dat een aantal keren moet worden afgelegd. De renners moeten op de fiets door modderpoelen, over lage hindernissen (de meest behendige deelnemers springen daar op de fiets overheen) en andere oneffenheden zien te overwinnen. Soms valt er niet meer te rijden en moet de fiets op de schouder worden genomen.

De herfst- en winterperiode is dan ook bij uitstek het seizoen voor het veldrijden. Op onze baan in De Westereen hebben we een heel mooi oefenparcours voor het veldrijden én voor het mountainbiken. Er zijn namelijk ook jeugdleden die de mountainbike kiezen en trainen samen met de veldrijders in de wintermaanden. 

Met het NK sluiten we bijna het winterseizoen af, binnenkort wordt de finale nog verreden van de ICW wintercompetitie. Daarna stappen onze renners weer op de racefiets voor het wegseizoen.

Sponsoren

Sg Groen groep
Reset Bewegingscentrum
Hoeksma Transport
Mitra 't Span
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
SRI Veenwouden
hoogstra
klaar
meindert
rabo
Previous Next Play Pause