SURHUISTERVEEN - De fietstoertocht ‘Fiets voor een Huis’ wordt zaterdag 3 juni voor de vierde keer gehouden. DVEN Accountants Adviesgroep zet zich graag in voor het goede doel, in dit geval de Wereld Foundation. Deze verstrekt microkredieten aan gezinnen in Bangladesh waarmee huizen kunnen worden gebouwd.

“Als accountantskantoor hebben wij de filosofie om dromen van ondernemers waar te maken. Dromen waarmaken door de bouw van een woning past daar heel goed in” stelt vennoot (en tevens bestuurslid van het Wielercomité Surhuisterveen) Alle Hoogsteen van de vestiging Surhuisterveen. “Een aantal van onze medewerkers gaan de uitdaging aan en fietsen de tocht van 120 kilometer via onze vier vestigingen. Uiteraard zijn wij trots dat zij zich inzetten om namens DVEN dit maatschappelijk belang te ondersteunen.”

Op zaterdag 9 september 2017 zullen de vijftien leden van Team Surhuisterveen de beruchte alpencol De Galibier op fietsen en lopen om geld in te zamelen voor de bouw van huizen in Bangladesh. Gezinnen in Bangladesh krijgen een microkrediet waarmee zij de mogelijkheid krijgen om een stenen huis te bouwen en zo de kans krijgen op een betere en vooral schonere leefomgeving. "Geweldig om arme mensen in Bangladesh op deze manier te helpen”, laat Klaziena Vos weten, lid van het Team Surhuisterveen en werkzaam bij DVEN Accountants Adviesgroep.

Dit jaar zijn er vier plaatsen waar gestart kan worden. De startplaatsen zijn Roden, Drachten, De Westereen bij de vestigingen van DVEN Accountants Adviesgroep en in Surhuisterveen bij Brasserie Kolkzicht.

De afstanden zijn ook dit jaar 65 km (start 8.00-10.00 uur) en 120 km (8.00-9.00 uur). De inschrijfkosten zijn € 7,50. Vanuit Surhuisterveen is de afstand van 25 km ook nog mogelijk.

De fietstoertocht wordt verreden onder auspiciën van TFC Surhuisterveen, die is aangesloten bij de NTFU. Voor meer informatie kan contact op worden genomen met Jack Bouw (0512-363555 of 06-12258439). De startplaatsen bij de DVEN vestigingen zijn: Drachten (Stationsweg 160), Roden (Ceintuurbaan Noord 108), De Westereen (A. van der Meulenstrjitte 12) en Surhuisterveen (De Kolk 23).

Wij zien u graag tegemoet op zaterdag 3 juni aanstaande!

v