• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Wielervereniging Otto Ebbens


 
 
 

DE WESTEREEN

Jeugd

In het kalenderjaar dat je de leeftijd van acht jaar bereikt, mag je aan wedstrijden deelnemen. Daarvoor mag je natuurlijk wel trainen. Voordat je besluit om op wielrennen te gaan, is het handig om eerst eens op de club rond te kijken. Bij WV Otto Ebbens beschikken we over een eigen prachtig wielerparcours in De Westereen en hebben we trainers met diploma's. Een fiets kan je in overleg met de vereniging huren en de kleding kun je tegen inkoopsprijs kopen bij onze club.

Als je echt wedstrijden wilt gaan rijden, moet je een licentie aanvragen bij de KNWU. Op deze licentie staan onder meer je naam, adres, pasfoto, de naam van de club, je eigen persoonlijke licentienummer en je eigen handtekening. Kun je alvast eens oefenen voor als je een beroemd renner wordt!

De eerste wedstrijden zijn natuurlijk altijd het spannendst! Hoe gaat alles in zijn werk, ga ik wel goed rijden en heb ik wel goed getraind? Allemaal vragen die minder van belang zijn, de hoofdzaak is dat je plezier hebt in het wielrennen. Het regelen van de inschrijvingen, halen van de rugnummers, hoe je deze op moet spelden en andere zaken worden je tegen die tijd uitgelegd door de Jeugdcommissie. Hij zal je daar tegen die tijd wel van op de hoogte brengen. De uitslagen zijn eerst niet van belang, plezier wel!

Logo2023