De wielerronde 'Rondom de Bult' in Usquert staat voor zondag 17 september a.s. weer op het programma. Dit is tevens de finalewedstrijd voor de Rabo Criterium Cup. 

Om 12.30 uur starten de dames (elite, beloften en amateurs) voor hun criterium over vijftig kilometer. Om 15.00 uur wordt het startschot voor de mannen ( elite, beloften en amateurs) gegeven voor hun tachtig kilometer.

Enkele maanden geleden is de organisatie een samenwerking aangegaan met de criteria in Noord-Groningen, om zo in elke ronde meer deelnemers aan de start te krijgen. Hiervoor worden klassementen opgesteld voor drie groepen (elite, beloften en amateurs). Zo kan er ook extra geld gewonnen worden voor genoemde klassen.

Bovendien heeft Usquert ook zijn prijzenschema verhoogd van klasse F naar klasse E, met de bedoeling om een goed deelnemersveld te krijgen. De finale van de Rabo Criterium Cup is een extra toetje. Alhoewel we nog drie weken voor de ronde zitten, valt het aantal ingeschreven renners bij zowel de mannen als de vrouwenwedstrijd erg tegen. Misschien dat vakanties daarvan de oorzaak zijn, maar de organisatie hoopt toch dat er een groot peloton aanwezig zal zijn, om zo het criterium in Usquert nog lange tijd op het programma te hebben. Volgend jaar wordt dan de vijftigste Rondom de Bult verreden. 

Sponsoren

Sg Groen groep
Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause