NK Teamsprint Wietske BloemhofWietske Bloemhof uit Sumar is het afgelopen weekend samen met Kyra Lamberink en Ellis Ligtlee Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel teamsprint op de baan van Apeldoorn.


De achttienjarige baanrenster van WV Otto Ebbens, die inmiddels in Arnhem woont, reed met Ligtlee de kwalificatie. Lamberink reed samen met Olympisch kampioene Ligtlee de finale. Bloemhof maakt daarmee deel uit van een team dat volgens de KNWU internationale top is. Omdat er bij vrouwen in de teamsprint maar twee deelnemers per race deelnemen moest er onderling worden afgestemd wie welke race zou fietsen.


Een formidabele prestatie van Bloemhof, die regelmatig in de kleuren van Otto Ebbens op de baan rondrijdt. ,,Het meeste draag ik het oranje voor Nederland, maar de enkele wedstrijden in Nederland zoals teamsprint NK en kleine gp's rijd ik voor Otto”, legt ze uit. De renster uit Sumar was altijd een groot talent in de BMX, maar heeft inmiddels haar draai in het baanwielrennen gevonden. Vanwege de switch naar de baanfiets is ze lid van WV Otto Ebbens geworden. ,,Ik was lid bij fietscrossclub de Heideclub in Noordbergum. Omdat ik graag lid wilde blijven voor een Friese club, is mijn keuze op Otto Ebbens gevallen. Bovendien is mijn vriend ook lid van de club, dus was mijn keuze snel gemaakt.”

23825763 1499904186790073 523861175 o

Sponsoren

Sg Groen groep
Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause