180806 Wielerronde Ternaard jeugdWaaiers! Het is alweer twee weekjes geleden, maar 21 juli was Ternaard het strijdtoneel van een prachtige wielerronde. Dit jaar werd de Ronde van Ternaard onder tropische omstandigheden verreden. Ternaard is een mooi dorpje vlak aan de Waddenzeedijk en staat dus bijna altijd garant voor harde wind!

 

Er stonden drie verschillende categorieën aan de start. De nieuwelingen en junioren gingen de amateurs vooraf. Tjipke Bosma verdedigde onze clubkleuren bij de nieuwelingen en Jan Reinder Kempenaar en Hidde de Lange deden dat bij de junioren.

 

Nadat het startschot geklonken had, probeerden alle renners zoveel mogelijk plekjes op te schuiven. Want bij het uitdraaien van Ternaard, zou het hoogstwaarschijnlijk op de kant gaan. Na een ronde bleek het hele peloton in stukken zijn geslagen. Helaas bleken geen van onze mannen, in de eerste groep te zitten. Ondanks de straffe wind, wisten onze mannen na een aantal ronden weer terug te keren in de eerste groep. Halverwege de wedstrijd reden er drie sterke renners weg uit het peloton, deze mannen bleken uiteindelijk ook de podiumplaatsen te verdelen.

 

Tjipke kwam bij de nieuwelingen als 10e over de finish bollen. Jan Reinder en Hidde finishten bij junioren respectievelijk als 17e en 18e. Gezien de straffe wind, was dit een keurige prestatie deze mannen.

 

180806 Wielerronde TernaardBij de amateurs scheurde het peloton meteen na de start. Nog voor de renners in de buurt van de zeedijk reden, waren er al verschillende groepen ontstaan. Cor Visser, Joakim Zuidema en Daniël Elzinga waren het meest bij de pinken en zaten tot het einde in de kopgroep. Uiteindelijk kwam Cor Visser in de eindsprint net wat te kort om winnaar Bas Bosma bij te halen. 


Uitslag Otto-amateurs: 2. Cor Visser; 7. Joakim Zuidema; 11. Daniël Elzinga; 27. Ruben Marinus; 36. Martin de Vries; 44. Paul Veldhuis; DNF: Bonne Aans, Jasper Witteveen, Gerard Wijma

18 augustus staat de prachtige Ronde Van De Westereen op het programma. In de Westereen staan de categorieën 1 t/m 7, Nieuwelingen, Junioren en Elite-Mannen/Beloften/Amateurs, aan de start. Inschrijven is nog mogelijk! Samen proberen we er een prachtige wieler-dag van te maken, dus komt allen!

 

Foto's: Ternaard.nu 

Sponsoren

Sg Groen groep
Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause