180901 Ronde Westereen Laura WestraTwee weken geleden organiseerde WV Otto Ebbens één van haar eigen wedstrijden. Jasper Witteveen maakte een verslag van een zeer geslaagde wielerdag in De Westereen.

 

Zaterdag 18 augustus was het weer zover, ons eigen Ronde van De Westereen stond op het programma. De Westereen, de thuisbasis van onze wielvereniging, is sinds 1968 het decor van een prachtig wielercriterium.

 

Een grote groep vrijwilligers had zich om 8:00 uur verzameld aan de Fogelsang in De Westereen. Onder leiding van Bauke van Kammen werden de vrijwilligers geïnstrueerd. Er moest nog een hoop gebeuren voordat het eerste startschot kon worden gelost.

 

Eén groep ontfermde zich over het parcours. Vlak na achten kwam de wagen met hekken de Fogelsang inrijden. Deze hekken moesten het parcours afzetten. Nadat de hekken geplaatst waren, werden de spandoeken en de reclame van onze sponsoren opgehangen.

 

180901 Ronde Westereen Froukje Zwart HoeksmaDe andere groep vrijwilligers zorgde ervoor dat de permanence tiptop in orde was. De bloemetjes voor de winnaars werden opgehaald en het podium werd opgebouwd. Nadat de grote jurybus was aangekomen en de geluidsinstallatie was geïnstalleerd, waren de eerste renners er al op de rugnummers op te spelden.

 

Om half 12 was het eindelijk zover, het eerste start schot werd gelost! De renners van de categorieën 1 t/m 7 mochten als eerste de straatstenen uit de straat fietsen en dat deden onze eigen renners niet onverdienstelijk. Met podiumplaatsen voor Finn Hoeksma(foto onder), Styn Westra (foto boven), Leonie Bentveld en Jasper Melle Rozema!

 

Om kwart voor 4 was het de beurt aan nieuwelingen en junioren en om half 6 aan de elite-beloften en amateurs. Ondanks het mooie wedstrijdverloop, stonden er helaas in deze laatste twee categorieën geen renner van ons op het ereschavot. Desalniettemin was het een geweldige dag.

 

Dankzij de grote groep vrijwilligers, sponsoren en wielerliefhebbers, was het weer mogelijk om een prachtige Ronde van de Westereen te organiseren. Allen bedankt!

 

(Foto boven: Laura Westra Foto onder: Froukje Zwart Hoeksma)

Sponsoren

Sg Groen groep
Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause