190125 TrainingswedstrijdenDe winter en het voorjaar zijn de momenten om de puntjes op de i te zetten richting het wedstrijdseizoen. Op verschillende plekken in het Noorden kan ervaring en koersritme op worden gedaan.

 

WV Snits en LWV De Friesche Leeuw geven op zaterdag 9 februari de aftrap voor de Voorjaarscompetitie. Afwisselend wordt er op wielerbaan Kalverdijkje in Leeuwarden en Schuttersveld in Sneek gekoerst. Er wordt in twee categorieën gereden: heren en dames/nieuwelingen. De wedstrijden starten altijd om 13.00 uur. De heren rijden een uur en drie ronden, de dames/nieuwelingen driekwartier en drie ronden. De openingswedstrijd is in Sneek. Voor meer informatie kijk op de site van WV Snits of die van De Friesche Leeuw

 

WV Meteoor Assen-Roden organiseert in Annen trainingsritten voor KNWU-basisleden, maar ook NTFU-leden zijn welkom om te proeven aan het rijden van wedstrijden. Het gaat om een omloop van 7,7 kilometer. Er zijn drie zondagen geprikt (27 januari, 3 februari en 10 februari). De inschrijving start om 12.45 uur bij Breeland Recreat (De Bulten 4 in Annen). De categorie elitie/belofte en junioren rijden negen ronden en starten om 13.00 uur. Amateurs en Sportklasse starten twee minuten later en rijden zes ronden. Daar weer een minuut na starten de nieuwelingen jongens en meisjes, junior vrouwen en dames voor hun zes ronden. De eerste wedstrijd zou aankomende zondag (27 januari) zijn, maar de organisatie kan door de weersomstandigheden geen veilig parcours garanderen en heeft de trainingsrit afgelast. Houd dus goed de Facebookpagina van WV Meteoor Assen-Roden in de gaten.

 

GSWV Tandje Hoger start vanaf 31 januari weer met de traditionele donderdagavond dropkoersen op wielerbaan GP Gibcus (Corpus den Hoorn) in Groningen. Een koers van een uur, met tussendoor een tussensprint waarin wordt gestreden voor een zak drop en waarbij over alle ritten een klassement wordt opgemaakt. In tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie van WV Snits en De Friesche Leeuw en de trainingsritten in Annen is een transponder niet verplicht. Afhankelijk van zonsondergang zijn er verschillende starttijden. Kijk voor meer informatie op de site van Tandje Hoger.

 

(Foto: Bernard Bentveld)

Sponsoren

Sg Groen groep
Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause