190812 Jan Fennema Otto kleurenOtto Ebbens-lid Jan Fennema uit Feanwâlden vertegenwoordigt Nederland tijdens de World Transplant Games, die van 17 tot en met 24 augustus in het Britse Newcastle plaatsvinden. De Fries, die op jonge leeftijd een donorlever kreeg, heeft de afgelopen tijd veel getraind en is naar eigen zeggen ,,sterker dan ooit” en ,,klaar om hoge ogen te gooien”.

 

Ongeveer zestienhonderd getransplanteerde sporters uit meer dan zestig landen nemen deel aan de wedstrijden bij Newcastle. Voor de acht Nederlandse wielrenners staat een teamtijdrit, een individuele tijdrit en een wegwedstrijd op het programma.

 

Een donorlever redde in de kleuterjaren het leven van Jan Fennema. Hij is nu een enorme fietsfanaat, die op verschillende fronten het belang van donoren onder de aandacht brengt. Zo organiseerde hij in april een fietstocht, die een grote deelname kende. In 2018 mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens de European Transplant Games op Sardinië en kwam met een zilveren en een gouden medaille terug.

 

De ambities voor het de World Transplant Games zijn hoog. ,,Stiekem droom ik om de beste getransplanteerde wielrenner van de wereld te worden”, geeft Fennema aan, ,,Een beter voorbereiding heb ik niet kunnen draaien. Bovendien sta ik nu sterker aan de start, heb ik meer ervaring en weet ik een beetje wat ik kan verwachten.”

 

190812 Jan Fennema

Sponsoren

Sg Groen groep
Kijlstra
K. Venema
Rekladruk
De Vries Vleesbedrijf
Jorritsma Bouw
van Kammen
De Hoop
Elzinga Schildersbedrijf
Brinksma Optiek
Madebo Internet Service
vdbrug
vesteynde
drowa
hoogstra
klaar
kuipers
meindert
rabo
sake
Previous Next Play Pause