• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Wielervereniging Otto Ebbens


 
 
 

DE WESTEREEN

Amateurs

De 5 Friese Wielerverenigingen (LWV De Friesche Leeuw uit Leeuwarden, WV Snits uit Sneek, WV Kapenga Home Center uit Drachten, WV Otto Ebbens uit Zwaagwesteinde en WSVO uit Ooststellingwerf) hebben de handen ineengeslagen om regionaal de wielersport in de breedte te versterken. ‘Een lang gehoopte en unieke samenwerking is tot stand gekomen met maar één doel, het versterken van de Friese wielersport in de breedste zin van het woord’, volgens de vijf voorzitters.

Elke vereniging heeft zijn specialiteiten; kwaliteiten, kennis en ervaringen gaan ze met elkaar delen en ze gaan samenwerken op het gebied van wedstrijdzaken, de organisatie van wedstrijden en tochten, het gezamenlijk werven van (jeugd)leden, centrale trainingen voor talenten en het deelnemen aan de (clubcompetitie)wedstrijden met een Eliteteam, Nieuwelingen- en Junioren. Uniek in de samenwerking is ook de diversiteit aan disciplines, wielrennen, veldrijden en MTB.

De verenigingen hebben hiervoor een nieuwe stichting in oprichting (Wieler Combinatie Friesland) die deze samenwerking gestalte gaat geven. Omdat in gezamenlijkheid zal worden gescout, krijgen talenten meer en sneller kansen en wordt een goede ontwikkeling en begeleiding gewaarborgd. Doel is om in alle categorieën de top te behalen en het niveau aan de regionaal te versterken. Bijvangst is dat de zogenaamde ‘ronselpraktijken’ hiermee tot het verleden gaan behoren en de talentvolle renners behouden blijven voor de verenigingen.

Ook het organiseren van wedstrijden willen de verenigingen samen verder invullen. Meer wedstrijden voor de jeugd, maar ook voor de amateurs moet de Friese wielerkalender beter gevuld worden. Kijk hier voor meer informatie

Logo2023