• Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Overlijden Lieuwe Westra

Overlijden Lieuwe Westra

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van ons clubicoon Lieuwe Westra. Lieuwe heeft eerst bij de jeugdcategorieën gereden en was 1 van de meest talentvolle renners van zijn generatie. Hij kwam uit een gezin die helemaal voor de wielersport leefde. Zijn ouders waren altijd bij de koers aanwezig en als vrijwilliger actief bij de club. Samen met zijn broer Jan Hendrik heeft Lieuwe veel sportief succes behaald in het shirt van Otto Ebbens.

Een aantal jaren nadat hij bij de jeugd gestopt was met wielrennen is hij teruggekeerd bij onze club met het doel om zo snel mogelijk op het hoogste niveau te komen. Al snel werd hij opgepikt door amateurploeg Krolstone en niet veel later kon hij zijn eerste profcontract bij Vacansoleil tekenen.
Lieuwe gaf altijd de volledige honderd procent, ging voor de winst en was voor velen een voorbeeld in de koers. Hij was een echte clubrenner die ook tijdens zijn profcarrière verbonden bleef met onze club. Zo was hij bij jeugdtrainingen aanwezig en was altijd geïnteresseerd in de renners en rensters van zijn club.


Wij wensen de familie en naasten veel sterkte en zullen Lieuwe herinneren als een nuchtere, sociale talentvolle hardrijder.


Logo2023